Christine en Steven

Op 16 april 2014 stuurde Christine een open brief naar journalisten, politici en opinieleiders

20.426 Vlamingen met een beperking wachten op hulp van de overheid. Mensen zoals Steven, maar ook anderen waar de nood nog veel hoger is. De Vlaamse politiek vindt dit geen prioriteit.  Samen kunnen we dit snel veranderen: Grote aandacht van het volk = onmiddelijke actie in de politiek.

Zo is deze actie er gekomen

Christine schreef een open brief omdat ze aandacht wil voor deze vergeten problematiek. Ze wil dat politici en alle Vlamingen dit probleem kennen. Haar brief had een mooi effect, 340 keer gedeeld op Facebook, artikels in Het Laatste Nieuws en De Wereld Morgen. Maar dat is niet genoeg om echt een verschil te maken bij de Vlaamse politiekers. Daarom hebben we met enkele mensen nagedacht over hoe we Christine's brief beter en wijder konden verpreiden. Met deze website willen we Christine helpen met het verspreiden van haar boodschap.

Steven, Christine en Karel

Steven is 35 jaar, heeft een lichamelijke beperking en woont nog bij z’n ouders. Doordat hij niet alles alleen kan moet hij altijd rekenen op zijn vrienden en ouders. Ze brengen hem overal naartoe: naar z’n werk, de winkel, de kinesist, … Zo’n leven is voor hem, zijn vrienden en familie niet houdbaar. Dat is emotioneel enorm belastend. De overheid heeft z’n aanvraag voor ondersteuning geweigerd omdat zijn situatie “niet erg” genoeg is. Daardoor moeten hij en zijn ouders nu verder wachten op een houdbaar leven.

Contacteer Christine:
Christineb776@gmail.com

Contacteer initiatiefnemer van deze website:
0470 57 45 26